Головна Новини Ринок України На Волині у 2020 році створено 15 фермерських господарств

На Волині у 2020 році створено 15 фермерських господарств

Цього року сімейні фермерські господарства на рівні із іншими агроформуваннями отримали можливість фінансової підтримки із державного бюджету. Зокрема, для них було передбачено спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів молочного напряму продуктивності в розмірі 5 тис. гривень за корову, але не більше 250 тис. гривень.

На Волині 27 фермерських господарств, в тому числі 8 сімейних фермерських господарств ФОП, отримали дотацію в сумі 3,4 млн. гривень за утримання 680 корів, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію управління агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У 2020 році в області зареєстровано 15 сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи, з них 9 СФГ займаються молочним скотарством. 2 сімейних фермерські господарства отримали фінансову підтримку на поворотній основі.

“Саме трансформація особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства забезпечить самозайнятість членів родини, та можливість брати участь у різних напрямках державної підтримки”, – зазначили в управлінні.

Перегляди: 0