Головна Новини Ринок України Фермери Одещини отримали з облбюджету 18 млн. гривень компенсації втрат від посухи

Фермери Одещини отримали з облбюджету 18 млн. гривень компенсації втрат від посухи

Одеська обласна рада на своїй позачерговій сесії внесла зміни до програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2023 роки “Аграрна Одещина”, збільшивши суму компенсації частини витрат на електроенергію сільгосппідприємствам, що постраждали в результаті посухи, в бік збільшення з 22% до 44,5%. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутат облради, голова асоціації “Фермери Бессарабії” Алла Стоянова, передає “ПроАгро Груп”.

Вона зазначила, що у результаті виконання умов згаданої програми з урахуванням поданих заявок аграріям Одеської області виділені реальні компенсації:

  • на здешевлення вартості елітного і суперелітного насіння 50% від вартості, але не більше 100 тис. грн. на одне господарство, на загальну суму по області 3,31 млн. грн .;
  • на здешевлення вартості електроенергії (з урахуванням зміни) 44,5% від суми поданих витрат, на загальну суму по області 10,48 млн. грн.;
  • на утримання корів 500 грн. на голову, вівцематок і ярок – 100 грн. на голову, на загальну суму по області 3,8 млн. грн.

Загальна сума виплати компенсації постраждалим сільгосппідприємствам по Одещині склала 18 млн. грн.

При цьому загальна сума витрат, яку понесли аграрії Одеської області склала за даними комісії при облдержадміністрації 6,6 млрд. грн., а за даними асоціації “Фермери Бессарабії” з урахуванням додаткових витрат в результаті загибелі вже і ярих культур – 11 млрд. грн.

Перегляди: 0