Головна Новини Ринок України Кабмін відновив Міністерство аграрної політики

Кабмін відновив Міністерство аграрної політики

Кабінет міністрів України відновив Міністерство аграрної політики. Його скасували в 2019 році, об’єднавши з Міністерством економіки і торгівлі. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету міністрів 28 грудня, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на biz.liga.net.

Зокрема уряд скасував постанову про створення Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Відзначимо, з прийняттям цього документа в першому уряді після виборів до Верховної Ради скасували окреме аграрне відомство.

На засіданні міністр економіки Ігор Петрашко зазначив, що раніше Верховна рада призначила Романа Лещенка міністром аграрної політики і продовольства. У зв’язку з цим рішення фактично дасть можливість створити нове Міністерство агрополітики.

“Відповідно до закону про центральні органи виконавчої влади, міністерство утворюється, ліквідується і реорганізується Кабміном за поданням прем’єр-міністра. Проєктом постанови пропонується скасувати рішення про реорганізацію Мінагропроду шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства”, – сказав міністр.

Мінагрополітики скасували восени 2019 року, об’єднавши його функції з Міністерством економіки за пропозицією екс-міністра економіки Тимофія Милованова. Формально функції головного аграрія країни були покладені на заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцького.

Про створення окремого аграрного міністерства в 2021 році повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на урядовому засіданні в середу, 16 грудня.

Перегляди: 0