Головна Новини Ринок України Найближчим часом ціни на курячі яйця не знизиться

Найближчим часом ціни на курячі яйця не знизиться

Найближчим часом курячі яйця вже не подешевшають. Про це кажуть фахівці Асоціації тваринників України, передає “ПроАгро Груп”.

Експерти відзначають, що високі ціни на яйця, які встановилися у грудні 2020 року через подорожчання кормової сировини, найімовірніше, залишаться на тому ж рівні, або ж іще зростуть.

“Оскільки кінець 2020-го сколихнув кормовиробників нестабільністю ринку сировини, стрімким ростом цін зернових (кукурудза, пшениця) та білкових (шрот/макуха сої та соняшника) на фоні їх дефіциту, це стало причиною подорожчання і комбікормів, які займають до 70-75% собівартості виробництва продукції. На фоні цих обставин фермери бояться, що не вистачить корму: деякі виробники скорочують поголів’я птиці, а деякі – навіть вимушені закриватися, щоб перечекати непередбачувані коливання”, – пояснила експерт із птахівництва Ірина Бойко.

На кінець грудня 2020 року собівартість виробництва яєць на підприємствах коливається в межах 22 грн./10 шт., а кінцева ціна на полицях споживачів – від 30 грн./10шт. Питання, як зміниться ціна у січні 2021? Жоден виробник не має чіткої відповіді. Після новорічних свят попит споживачів знизиться, а от ціна на яйця, найімовірніше, збільшиться, у зв’язку з поступовим скороченням поголів’я птиці та продовженням зростання цін на ринку сировини, зазначили в Асоціації тваринників України.

Перегляди: 0