Головна Новини Ринок України 25 сільгосппідприємств на Хмельниччині займаються органічним виробництвом

25 сільгосппідприємств на Хмельниччині займаються органічним виробництвом

В Хмельницькій області 25 сертифікованих сільськогосподарських підприємств виробляють продукцію без хімії і шкідливих домішок. Спектр їх діяльності доволі широкий – це вирощування плодів та ягід і горіхів, збір дикорослих рослин, виробництво зерна, меду, яєць тощо.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Голос України”.

Як поінформували в департаменті розвитку промисловості та агропромислового комплексу облдержадміністрації, з-поміж інших областей на Хмельниччині зареєстровано чи не найбільший обсяг сертифікованих земель для виробництва органічної продукції – понад 12 тис. га. Як наслідок, за даними департаменту, торік обсяги виробництва органічної продукції в краї були найбільшими в країні.

Попри те, що органічне виробництво потребує додаткових фінансових та організаційних затрат, зростає число господарств малого і середнього бізнесу, готових ним займатись. До цього їх підштовхує попит на таку продукцію на споживчому ринку.

Для підтримки тих, хто виробляє продукти без використання будь-яких хімікатів, обласною програмою підтримки агропромислового комплексу передбачено допомогу.

Перегляди: 1