Головна Новини Ринок України У 2020-му нараховано понад 137 млн. грн. штрафів за перевантаження автотранспорту

У 2020-му нараховано понад 137 млн. грн. штрафів за перевантаження автотранспорту

За підсумками минулого року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було складено понад 14 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано понад 137 млн. грн. плати за перевантаження. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Урядовий портал.

“У 2020 році ми оголосили бій перевантаженим фурам, запровадили посилений габаритно-ваговий контроль і продовжуємо працювати над реформуванням і цифровізацією Укртрансбезпеки задля виключення людського фактора. Центр обробки даних ГВК, необхідний для запровадження системи автоматичної фіксації порушень, вже також готовий до експлуатації. Влаштовано понад 40 WiM-комплексів. А в цьому році працюватимемо не менше 100 WiM”, – зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У розрізі регіонів за підсумками року найбільше плати за проїзд було нараховано в Одеській, Херсонській і Київській областях.

“Зараз Верховна Рада розглядає у другому читанні законопроєкт №3743, яким передбачено відмову від плати за проїзд та переведення відповідальності за порушення габаритно-вагових норм в площину КУПаП. Це дозволить спростити процедуру стягнення та збільшити відсоток сплачених штрафів”, – поінформував голова “Укртрансбезпеки” Єгор Прокопчук.

Перегляди: 0