Головна Новини Ринок України Ціна на свиней може зрости до 60 грн. за кілограм живої ваги

Ціна на свиней може зрости до 60 грн. за кілограм живої ваги

Минулого року очільник Асоціації “М’ясної галузі” (АМГ) Микола Бабенко заявив, що у 2021 році неефективні українські свиногосподарства будуть масово закриватись. Наразі думка голови АМГ не змінилась – він прогнозує, що на ринку залишаться лише підприємства, собівартість виробництва у яких порівняно невисока, або ті, кому вдасться знизити собівартість.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Meat-Inform.

Щодо середніх цін на живець свиней, то пан Бабенко вважає, що у першому кварталі котирування залишатимуться порівняно невисокими. Помітне зростання цін на свиней забійних кондицій почнеться у другому кварталі 2021 року.

“Перші 3 місяці 2021 року прогнозні ціни на свиней будуть в межах 30-35 грн./кг, у другому кварталі почнеться ріст 40-45 грн./кг. До літа поголів’я свиней відчутно зменшиться і настане дефіцит, тоді ціна може вирости до 55-60 грн./кг. У наших бізнес-планах середню ціну за рік ми ставимо 47,5 грн./кг. Тобто, свинокомплекс на 1000 свиноматок із шлейфом на сучасній генетиці, при дотриманні технології у 2021 році заробить прибутку мінімум 37 млн. грн., а з 2022 року вдвічі більше”, – зазначив голова асоціації.

Перегляди: 2