Головна Новини Ринок України Відкриття ринку землі може підвищити криміналізацію

Відкриття ринку землі може підвищити криміналізацію

Земля в Україні стане товаром з 1 липня 2021 року – земельна реформа урядом не переглядатиметься. Але з цього часу активізуються рейдерські спроби заволодіння земельними ділянками українців.

Про це розповів вітчизняний політолог Денис Гаєвський, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на fbc.ua.

За словами політолога, він відкрито побоюється хвилі рейдерства, яка прокотиться Україною одразу ж після того, як в країні дозволять купувати й продавати земельні ділянки сільгосппризначення. На думку Гаєвського, рівень рейдерських атак на земельну власність українців не буде настільки масштабним, якими були захоплення промислових підприємств у 2014-2015 роках. Але експерт впевнений, що спроби заволодіння чужими земельними ділянками відбуватимуться.

“В цілому це вкладається в тренд підвищення рівня криміналізації свідомості та українського суспільства, і в цілому – у зростання злочинності, яку ми бачимо за останні 6 років. Ринок землі тут, на жаль, внесе свою лепту, як мені бачиться”, – зазначив Денис Гаєвський.

Однак земля в Україні може так і не набути статусу товару через те, що земельну реформу наразі розглядає Конституційний суд.

Перегляди: 0