Головна Новини Ринок України Частка ринку провідних виробників борошна збільшується

Частка ринку провідних виробників борошна збільшується

114

Виробництво борошна в Україні в першій половині 2020/21 МР скоротилось порівняно з аналогічним періодом минулого сезону на 19,5% – до 656,3 тис. тонн. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на дані Спілки “Борошномели України”.

При цьому частка виробництва провідних виробників у загальному обсягу зросла. Так, перша десятка борошномельних підприємств у липні-грудні 2020/21 МР виробила 344,8 тис. тонн борошна, що становить 52,6% від його загального виробництва в країні. У першій половині минулого сезону вони виробили 399,6 тис. тонн, що становило 49,1% від загального виробництва.

Назва підприємства

Вироблено борошна в липні-грудні МР, тонн

2020/21

2019/20

2018/19

1

Вінницький КХП №2

67 227

90 248

62 303

2

“Дніпромлин”

56 670

50 545

53 101

3

“Столичний млин”

40 504

50 941

50 835

4

ПКФ “Рома”

37 365

40 716

43 474

5

Новопокровський КХП

33 007

28 319

28 860

6

“Хмельницьк-млин”

29 109

34 034

37 480

7

ТД “Зернарі”

32 357

23 418

12 028

8

“Енпіль”

26 865

16 825

26 865

9

“Рівне-борошно”

16 456

15 977

15 515

10

“Запоріжмлин”

15 685

14 698

15 685

Загалом ТОП-10, тис. тонн

344,8

399,6

364,7

– до загального виробництва

52,6%

49,1%

42,2%

Всього по Україні, тис. тонн

656,3

814,8

865,8

В спілці зауважили, що у грудні 2020 року обсяги виробництва борошна в Україні почали дещо зростати, що надає оптимізму і дозволяє сподіватись на повернення борошномельної галузі до стану, в якому вона перебувала до початку пандемії.”Зменшення обсягів виробництва практично не змінило ступінь присутності найбільших виробників на українському ринку. І гравці практично ті самі, за традицією очолювані Вінницьким КХП №2, і виробляють вони приблизно половину всього офіційного українського борошна”, – зазначив голова ревізійної комісії ГС “Борошномели України” Сергій Сакіркін.

В спілці зауважили, що у грудні 2020 року обсяги виробництва борошна в Україні почали дещо зростати, що надає оптимізму і дозволяє сподіватись на повернення борошномельної галузі до стану, в якому вона перебувала до початку пандемії.