Головна Новини Ринок України Українська компанія експортувала в ЄС консервований органічний борщ

Українська компанія експортувала в ЄС консервований органічний борщ

Компанія “Стодола” з міста Первомайська Миколаївської області поставила на експорт в ЄС серед інших овочевих консервів власного виробництва і консервований органічний борщ. Цього року його продаватимуть і в українських супермаркетах.

Про це в інтерв’ю журналу “Плантатор” розповів власник бізнесу Ян Осторовський, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

“На умовах волонтерства ми концентрований борщ в банках постачали на фронт. Долив окропу – і можна їсти. У мирних умовах це зручно для тих, хто не має часу чи можливості готувати. Відтоді ми вдосконалили рецепт і відправляємо борщ у банках на експорт. Його треба лише підігріти”, – сказав Ян Островський.

Підприємство планує змінити упаковку консервованого борщу з банок на реторт-пакети. А також розпочати постачання борщу від “Стодоли” і в українські мережі супермаркетів.

Зазначимо, що м’ясо для приготування концентрованого борщу виробник не використовує.

“Це вегетаріанська версія. Прихильники органік рідко споживають продукти тваринного походження. До того ж використання м’яса, ще й органічного, ускладнило б виробництво та його сертифікацію. Споживачі можуть долити бульйон до нашого борщу самі”, – пояснив власник підприємства.

Перегляди: 0