Головна Новини Ринок України На Миколаївщині може з’явитися логістичний хаб

На Миколаївщині може з’явитися логістичний хаб

В Миколаєві, на території Чорноморського суднобудівного заводу планується створення індустріального парку. Він функціонуватиме у форматі логістичного хабу з акцентом на зернові вантажі і металопродукцію, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби Миколаївської ОДА.

Аби узгодити всі необхідні моменти на етапі підготовки відбулася зустріч з представниками компані “Наваль Парк”, яка є інвестором проєкту.

“Хочу наголосити, що розв`язання всіх нагальних питань буде здійснюватися виключно у правовому полі згідно з нормами чинного законодавства України. Тому в результаті ми запропонували створити робочу групу з-поміж спеціалістів “Наваль Парку”, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, юристів. Згодом вийти на розробку дорожньої карти з наступним підписанням меморандуму”,- зазначив перший заступник голови ОДА Георгій Решетілов.

Під індустріальний парк планується відвести близько 90% незалучених зараз в основному виробництві площ ЧСЗ. Проєкт передбачає будівництво власної обмінної залізничної станції і проведення робіт з розчищення акваторії.

За словами представників інвестора однією з переваг майбутнього індустріального парку перед аналогічними майданчиками-сусідами буде готовність надавати спеціалізовані склади для відокремленого зберігання і накопичення вантажів.

Водночас незалучені сьогодні адміністративні площі будуть використовуватися під бізнес-центри, для розміщення офісів як резидентів парку, так і представників малого та середнього бізнесу Миколаєва.

Перегляди: 1