Головна Війна проти України Аграрії ГК «Прометей» під обстрілами завершили збирання ячменю

Аграрії ГК «Прометей» під обстрілами завершили збирання ячменю

Група «Прометей», чиї землі розташовані у Баштанському районі на Миколаївщині, завершила перший етап жнив, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Так, станом на першу декаду липня закінчено збір ячменю із середньою врожайністю 66 ц/га. Зазначається, що, попри високий температурний режим на початку червня, показник урожайності перевищив її прогнозний рівень.

У компанії кажуть, що ця збиральна стала безпрецедентною за всю історію існування «Прометею», але сподіваються, що, незважаючи на бойові дії, завершать жнива у строк:

«Наші землі розташовуються у безпосередній близькості до лінії фронту і наскільки напруженою буде ситуація найближчими днями прогнозувати важко. Але ми плануємо вкластися у виробничий графік та завершити збирання ранніх зернових у оптимальні агротехнологічні строки. Намагаємося оптимізувати процес – після ячменю одразу приступили до пшениці, виконуючи одночасно основну обробку ґрунту під культури наступного року», – розповів головний агроном виробничого підрозділу групи Ілля Троїцький.

Компанія планує завершення жнив на полях у Баштанському районі до 20 липня, а у господарствах, більш віддалених від лінії фронту, – у третій декаді липня. Попри обстріли, жнива відбуваються легше, ніж до цього готувалася команда. Аграрії виходять у поля, до яких є доступ, немає нестачі ані в комбайнах, ані в будь-якій іншій сільгосптехніці.

Перегляди: 3