Головна Новини Ринок України Аграрії Хмельниччини завершують посівну соняшника

Аграрії Хмельниччини завершують посівну соняшника

Станом на 5 травня ранні ярі зернові культури (яра пшениця, ярий ячмінь, овес, горох) у Хмельницькій області посіяні у повному обсязі на площі 85 тис. га. Повністю завершено також сівбу цукрових буряків, які займають 24,5 тис. га.

Наразі в області завершується сівба соняшника, який посіяно на площі 167 тис. га, або 93% (залишилося посіяти 15 тис. га), повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Хмельницької ОДА у Facebook.

Тим часом аграрії Хмельниччини продовжують сівбу пізніх культур. Зокрема кукурудза на зерно посіяна на площі 96 тис. га (35%) з намічених 275 тис. га, соя посіяна на площі 45 тис. га із запланованих 150 тис. га.

Господарствами всіх категорій посаджено 60 тис. га картоплі, що становить 92% від необхідних обсягів. Крім цього, продовжується сівба кормових культур (однорічні і багаторічні трави, кормовий буряк), які посіяні на площі 86 тис. га, або 87% до запланованого.

Всього ярі культури посіяні на площі 570 тис.га, або на 64% площ. Залишається посіяти ще близько 300 тис. га пізніх ярих культур.

Перегляди: 0