Головна Новини Ринок України Аграрії Львівщини отримали більшу врожайність сої та кукурудзи

Аграрії Львівщини отримали більшу врожайність сої та кукурудзи

Сільськогосподарські виробники Львівської області завершують збирання пізніх сільськогосподарських культур. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Львівської ОДА.

Станом на 17 листопада в області зібрали 88,5 тис. тонн насіння соняшника з 34,9 тис. га (98% до посіву) при урожайності 25,3 ц/га й 240 тис. тонн соєвих бобів з 80,2 тис. га (96% посіву),  при урожайності 29,9 ц/га. Поряд з тим зібрано близько третини площ кукурудзи – 23 тис. га, урожайність якої на сьогодні складає 105,1 ц/га.

Цього року урожайність кукурудзи та сої на 5-15 % перевищує минулорічний показник, а от соняшнику, навпаки – на 10% нижча.

Наближається до завершення викопування цукрового буряка, якого вже зібрано 653 тис. тонн з площі 11,7 тис. га (82,7%), урожайність становить 556,3 ц/га, що на тепер є найбільшою по Україні.

«Хоч за темпами збирання у порівнянні до минулого року в аграріїв кращі результати, проте підприємствам ще необхідно зібрати пізні сільськогосподарські культури на площі 61,8 тис. га (15,8% посівної площі). За попередніми підрахунками департаменту агропромислового розвитку, очікується валове виробництво зернових та технічних культур не менш ніж минулого року», – зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

Перегляди: 1