Головна Новини Ринок України Аграрії поліпшили оцінки виробництва у II кварталі, – Держстат

Аграрії поліпшили оцінки виробництва у II кварталі, – Держстат

Обсяг виробництва продукції сільськогосподарськими підприємствами України у квітні-червні 2021 року продовжить зменшуватися, але меншими темпами, ніж очікувалося раніше.

Про відповідні прогнози свідчать результати проведеного Державною службою статистики України опитування агровиробників, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

«Виявлено такі очікування… Уповільнення темпів зменшення обсягу виробництва продукції сільгосппідприємствами. Уповільнення темпів зростання цін на сільськогосподарську продукцію. Збільшення кількості працівників на сільгосппідприємствах», – зазначається у звіті Держстату.

Статистичне відомство для визначення перспектив ділової активності опитало у квітні-2021 представників 843 сільгосппідприємств.

Згідно з результатами проведених замірів, аграрії прогнозують у II кварталі зниження впливу таких стримуючих чинників як недостатній попит, погодні умови та нестача робочої сили.

За даними Держстату, серед 585 підприємств рослинництва у квітні-червні-2021 очікують збільшення обсягів виробленої продукції 17%, тоді як збереження існуючого рівня – 56%, а зменшення – 27%. Загальний баланс відповідей у галузі рослинництва поліпшився на 29 відсоткових пунктів у порівнянні з оцінками на січень-березень-2021, хоча у порівнянні з показниками II кварталу 2020 року залишився незмінним на рівні мінус 10%.

Разом з тим, з 235 підприємств тваринництва у квітні-червні-2021 прогнозують збільшення обсягів виробництва 18%, тоді як збереження без змін – 64%, а зменшення – 18%. Загальний баланс відповідей у галузі тваринництва поліпшився на 20 в.п. у порівнянні з оцінками на січень-березень-2021, а у порівнянні з показниками II кварталу 2020 року – на 1 в.п.

Перегляди: 1