Головна Економіка і аграрна політика Аграрії Рівненщини отримали понад 107 млн. гривень державної підтримки

Аграрії Рівненщини отримали понад 107 млн. гривень державної підтримки

На підтримку розвитку агропромислового комплексу Рівненщини у 2021 році з держбюджету надійшло 107,1 млн. гривень. Це на третину більше у порівнянні з попереднім роком повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Рівненської ОДА.

«Підтримку від держави отримали аграрії області за 13 напрямками. Це тваринники, пасічники, фермери – загалом понад двісті суб’єктів господарювання та майже тисяча фізичних осіб. Минулий рік став досить вдалим для галузі АПК Рівненщини. Зокрема, маємо рекордний врожай зі збору зернових – близько 1,65 млн. тонн. Це максимальний показник за роки незалежності України», – відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За словами директорки департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надії Переходько, участь агроформувань області у реалізації державних програм підтримки сприяло збільшенню виробництва сільськогосподарської продукції та створенню нових робочих місць у сільській місцевості.

«Зростає сума допомоги, збільшується кількість учасників державних програм і зростає виробництво. Усе пропорційно. Наразі на Рівненщині працює близько 800 агропідприємств, третина з них подали документи на одну або декілька видів підтримки від держави. Спільними зусиллями область показує хороший результат», – додала Надія Переходько.

Найбільшу суму коштів в області спрямовано на державну підтримку галузі тваринництва – 55,8 млн. грн, зокрема на: дотацію за приріст корів для 8 суб’єктів господарювання – 4,1 млн. грн; часткове відшкодування вартості племінних тварин для 18 суб’єктів господарювання – 19,5 млн грн; часткове відшкодування вартості тваринницьких об’єктів для 5 суб’єктів господарювання – 28,6 млн. грн; дотацію за бджолосім’ї для 4 суб’єктів господарювання та 989 фізосіб – 3,5 млн. грн.

Фінансовою підтримкою заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів скористались 67 сільгосптоваровиробників на суму 28,3 млн. грн.

Також у 2021 році здешевлено вартість придбаної с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва для 54 суб’єктів господарювання в розмірі 25 відсотків вартості (без ПДВ) на суму 11,6 млн. грн.

У 2022 році будуть збережені основні напрями фінансової підтримки АПК, які діяли у минулих роках.

Перегляди: 6