Головна Новини Ринок України Аграрії Тернопільщини засіяли яровими на 3 тис. гектарів більше, ніж торік

Аграрії Тернопільщини засіяли яровими на 3 тис. гектарів більше, ніж торік

Понад 850 тис. гектарів поля засіяли аграрії Тернопільщини. Це приблизно на 3 тис. га більше ніж торік. Половина з посівів – зернові культури.

Про це розповів  директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА Володимир Стахів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне Новини».

За його словами, цього року в області збільшили площі цукрового буряка та сої. Менше посіяли кукурудзи. Картоплі та інших овочів – так само як і минулі роки.

«Хотів би відмітити, що аграрії дійсно вклалися, щоб нормально пройшла посівна компанія. На сьогодні можна констатувати збільшення площ посівів на 2-3 тисячі. Звичайно, що проходить трансформація структури посівних площ, є зміни, особливо в озимих культурах. Але в сукупності аграрії провели посівну кампанію в оптимальні терміни, використали сприятливі погодні умови», – зазначив Стахів.

Він підкреслив,  що поточна посівна проходила за умов росту цін на матеріально-технічні ресурси, наприклад, азотна група мінеральних добрив подорожчала втричі. Аграріям доводилося робити корективи як в технології вирощування, так і оптимізуватися до собівартості, щоб була прибутковість. 

Перегляди: 4