Головна Економіка і аграрна політика Аграрії тримають лідерство серед користувачів програми «5-7-9»

Аграрії тримають лідерство серед користувачів програми «5-7-9»

Аграрії впевнено лідирують серед користувачів програми «Доступні кредити 5-7-9%». Так, представники сільського господарства складають 43% від загальної кількості всіх учасників, які скористалися можливостями цієї державної програми, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

Від початку дії програми банки-учасники видали 34 822  кредити на загальну суму 89,6 млрд. грн. З них 24,6 млрд. грн. – рефінансування попередньо отриманих позик, 10,5 млрд. грн. підприємці отримали на капітальні інвестиції та 54,3 млрд. грн. в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів.

Трійку лідерів активних учасників програми складають представники сільського господарства (43%), торгівлі та виробництва (27%) та промислової переробки (17%). За регіональною класифікацією провідні позиції займають Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Київська області та м. Київ.

За останній тиждень банки-учасники програми «Доступні кредити 5-7-9%» підписали 452  договори на суму понад 1,5 млрд. грн. Зокрема, понад 1,2 млрд. грн. від загальної суми укладених за тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів, а 143 млн. грн. – це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів.

Перегляди: 2