Головна Економіка і аграрна політика Аграрії закликають розширити можливості для бронювання працівників

Аграрії закликають розширити можливості для бронювання працівників

Як повідомляє “ПроАгро Груп” Асоціація “Український клуб аграрного бізнесу” звернулась до голови ВРУ Руслана Стефанчука з проханням ініціювати якнайшвидший розгляд законопроєкту №7687 щодо удосконалення системи бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації.

Зміни, які дозволяють розширити можливості для бронювання працівників, є вкрай важливими для агросектору. Наразі багато підприємств не можуть забронювати працівників через вимогу Міністерства оборони України щодо наявності договору про виконання мобілізаційних завдань (замовлень). Хоча до початку травня 2022 року  бронювання працівників  відбувалося за погодженням із Міністерством оборони України без вимоги таких договорів, і, відповідно, компанії їх не укладали. 

Члени УКАБ вважають, що передбачена законопроєктом №7687 норма щодо бронювання працівників на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення, вирішить наявну проблему з бронюванням. 

Перегляди: 7