Головна Економіка і аграрна політика «АгроДія» запрацює вже у наступному році

«АгроДія» запрацює вже у наступному році

Міністерство аграрної політики планує вже цього місяця запустити Державний аграрний реєстр, який повинен сприяти цифровізації аграрного сектору. Після успішного запуску проєкт перейде до стадії запуску «АгроДії».

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики Тарас Дзьоба, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Agropolit.com.

За словами заступника міністра, аграрний реєстр будуть поступово покращувати та допрацьовувати з урахуванням потреб та побажань учасників ринку. Паралельно в міністерстві будуть вести інформаційну роботу, щоб спонукати аграріїв приєднуватись до реєстру та використовувати його для полегшення своєї діяльності.

Що ж стосується «АгроДії», то цей проєкт повинен стати єдиною платформою на якій будуть зібрані дані з різних реєстрів та джерел і запуститься він вже в наступному році. Через платформу планується вносити зміни до даних про земельні ділянки, розподіляти держдопомогу між аграріями тощо.

Тарас Дзьоба також зазначив, що таке об’єднання інформації дозволить позбутися від «сірих та чорних» зон та заповнити прогалини, які виникають в тих чи інших реєстрах.

Перегляди: 1