Головна Рослинництво Зернові Агрофірма «Ольгопіль» приступила до збору ячменя на Вінничині

Агрофірма «Ольгопіль» приступила до збору ячменя на Вінничині

Сім зернозбиральних комбайнів вийшли в поле на збирання урожаю, вирощеного компанією «Ольгопіль» на Вінниччині, повідомляє «ПроАгро Груп»з посиланням на прес-службу агровиробника.

Стартували жнива зі збору озимого ячменя, під який господарство заклало площу до 140 гектарів. До початку жнивної кампанії підприємство провело технічну підготовку зернозбиральної техніки. Як пояснив головний агроном господарства Іван Діхтяр, техніки цілком достатньо для проведення збиральних робіт.

«Стартували зі збору озимого ячменя. На полі працюють всі сім комбайнів, бо має пройти обкатка техніки, щоб у розпал сезону вона була готова працювати на результат. Зерно виглядає добре, очікуємо показники врожайності на рівні минулих років», – розповів Іван Діхтяр.

Після озимого ячменя господарство приступить до збору гороху, а далі ріпаку та пшениці. Під озиминою у господарстві закладений найбільший клин, за сприятливих погодних умов оптимальний строк на проведення збиральних робіт складає 20–25 днів

«Техніки для проведення збиральних робіт в такі терміни цілком достатньо. Автівки доставляють зерно на тік, де за вимоги його перевіряють у власній лабораторії, сушать та зберігають. Левову часту озимини, зокрема, ячменю та пшениці, готують до реалізації як насіннєвий матеріал. Для цього господарство має власний насіннєвий завод, який працює за європейською технологією на сучасному обладнанні», – зазначили в компанії.

Перегляди: 6