Головна Рослинництво Зернові Агрофірма «Поле» здійснила перші поставки органічного пшона до США

Агрофірма «Поле» здійснила перші поставки органічного пшона до США

Агрофірма «Поле» з Черкащини цього року відвантажила перші партії органічного пшона до Північної Америки: у травні-червні було поставлено 95 тонн і ще 220 тонн відвантажено протягом листопада. Поставка здійснювалась морським судном з України в США.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію OrganicInfo.

Зазначається, що минулого та цього року в США неврожай органічного проса через значну посуху в Колорадо, де великі площі зайняті цією культурою. Це також сприяло нашому експорту до США, але важлива й участь імпортера в цьому процесі, адже процес експорту дещо відрізняється від експорту до ЄС, – більше перевірок, довший процес транспортування тощо.

Також варто відзначити два важливі аспекти цієї події. По-перше, експортна поставка була здійснена за стандартами органічного виробництва Канади (COR), що є еквівалентними стандартам NOP США. По-друге, США є одним із найбільших виробників органічного пшона та нетто-експортером цього продукту, тому імпорт пшона до США є важливим прецедентом.

«Ми почали маркетингову активність у Північній Америці у 2016 році. Ми брали участь у виставці BioFach USA і відтоді думали про сертифікації за стандартами NOP. Але зрештою, на прохання наших партнерів, пройшли сертифікацію відповідно до стандартів COR минулого року, – розповів комерційний директор ТОВ «Агрофірма «Поле» Андрій Єлсуков.

Компанія почала свою діяльність в 1999 році, а у 2010 вперше пройшла органічну сертифікацію відповідно до стандартів, еквівалентних стандартам ЄС. Зараз Агрофірма «Поле» щорічно експортує близько 3 тисяч тонн органічного пшона та тисячі тонн інших зернових, бобових, олійних та кормових культур.

Перегляди: 1