Головна Економіка і аграрна політика Агрокомітет рекомендував ВР прийняти законопроєкт щодо виділення землі учасникам бойових дій

Агрокомітет рекомендував ВР прийняти законопроєкт щодо виділення землі учасникам бойових дій

Аграрний комітет рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні проєкт закону №10027, який передбачає виділення земельних ділянок учасникам бойових дій та членам сімей загиблих захисників України.

Про це повідомив народний депутат України, секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPolit.com.

Якщо закон приймуть, учасники бойових дій зможуть отримати земельні ділянки від держави. Також землю виділять сім’ям загиблих військових. Землю надаватимуть безоплатно, виділяючи для цього ділянки, що перебувають у державній чи комунальній власності.

Законопроєкт забороняє використовувати для інших цілей землі резервного фонду, який створили відповідно до Земельного кодексу України.

«Законопроєкт запропонували прийняти в першому читанні. Таке рішення підтримане більшістю від присутніх на засіданні членів аграрного комітету. Йдеться про забезпечення права військовослужбовців-учасників бойових дій, членів сімей загиблих військових на отримання земельних ділянок. Я особисто голосував «за» з тією умовою, що до другого читання деталізуються категорії набувачів, наявна земля та механізм практичного її виділення. Очікуємо на рішення парламенту», – зазначив Іван Чайківський.

Перегляди: 67