Головна Війна проти України «Агропросперіс» експортував першу з початку війни партію сої з порту Ізмаїла

«Агропросперіс» експортував першу з початку війни партію сої з порту Ізмаїла

Компанія «Агропросперіс» на початку цього тижня вперше від початку розв’язаної росією війни відвантажила 4,5 тис. тонн сої в порту Ізмаїла. Після перевантаження з автомобілів, що прибули з одеських портів, на морське судно партія сої врожаю 2021 року попрямувала до замовника в Туреччині, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис компанії у Facebook.  

Зазначається, що команди експортних продажів та логістики «Агропросперіс» щодня інтенсивно працювали над розробкою та здійсненням альтернативних маршрутів, й станом на другу половину травня було розроблено низку рішень. Ними, зокрема, стали автомобільні перевезення, залізничні маршрути, зберігання зерна у портах у біг-бегах або «рукавах» та експорт через дунайські порти.

«За нашою оцінкою та досягнутими домовленостями, загальна експортна потужність 5 дунайських портів складає 40 тис. тонн агропродукції на травень 2022 р. Ще один проєкт на сьогодні знаходиться у розробці та на етапі перемовин, що підвищить пропускну здатність до 60 тис. тонн для врожаю цього року, починаючи з липня-місяця», – прокоментував генеральний директор Групи компаній «Агропросперіс» Ігор Осьмачко.

Перегляди: 4