Головна Новини Ринок України Американські рекорди й українські ноу-хау у вирощуванні помідорів

Американські рекорди й українські ноу-хау у вирощуванні помідорів

Чарльз Уілбер, уродженець Алабами, увійшов в історію своїми незвичайними досягненнями у вирощуванні томатів. Зокрема він встановив рекорд з найбільшої кількості томатів на одній рослині – понад 1300, і рекорд з висоти самих рослин – найвища сягала 28 футів (8,5 метра).

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на SuperAgronom.com.

Успіх Уілбера пов’язаний не лише зі сприятливою погодою або родючим ґрунтом – він став результатом ретельної уваги до деталей, інноваційних методів й розуміння рослин, які він виростив. Також рекордам посприяло поєднання органічних методів землеробства, ретельної обрізки та унікальної системи плетіння та укладання, яка забезпечувала підтримку рослин протягом усього періоду вегетації. 

Хоча українські овочівники поки не можуть похвалитися співставними рекордами, дехто з них використовує у вирощуванні помідорів свої вражаючі «ноу-хау». Так, управління ДСНС в Чернігівській області поширило інформацію, що місцеві городники з прифронтових районів використовують для підв’язування томатних кущів шести з табличками «Обережно, міни». Декілька з яких надзвичайники виявили на присадибних ділянках місцевих мешканців.

Навряд чи використання саме цих табличок сприяє кращим врожаям, а от реальну проблему становить, оскільки їх найчастіше цуплять з замінованих територій, де вони попереджають про небезпеку. До речі, раніше про аналогічне використання табличок хазяйновитими селянами повідомляли також сапери Харківщини.

Перегляди: 2