Головна Зберігання АМКУ підозрює елеватори Хмельниччини у завищенні цін на послуги

АМКУ підозрює елеватори Хмельниччини у завищенні цін на послуги

Антимонопольний комітет України схвалив звіт за результатами дослідження ринку послуг зі зберігання зерна на території Хмельницької області. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію АМКУ.

«Хмельницьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України. з власної ініціативи проведено дослідження товарного ринку зберігання зерна. Об’єктом аналізу щодо дослідження ринку послуг сертифікованих зернових складів стали  суб’єкти господарювання — суб’єкти зберігання зерна, що надають послуги», — зазначили в АМКУ.

Для отримання необхідної інформації відділенням було опитано 33 суб’єкти господарювання.

«Провівши попередній аналіз укладених зерновими складами договорі складського зберігання встановлено, що суб’єкти господарювання не дотримуються типової форми зазначеного договору. Такі дії суб’єктів господарювання можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції», — йдеться у звіті.

Зазначається, що проблемним питання функціонування ринків послуг зернових складів та зерна, на даний час є відсутність регламенту зберігання зерна та продуктів його переробки та будь-яких загальнодержавних методик, положень щодо формування цін на послуги зернових складів. Через це суб’єкти господарювання застосовують різні підходи до формування цін (ціни на одну і ту ж послугу можуть коливатися від 20 грн. до 120 грн.), що може призвести до порушень при формуванні цін і, як наслідок, до їх завищення.

«На даний час територіальним відділенням продовжується аналіз отриманих матеріалів, за результатами його проведення та після завершення остаточного визначення становища суб’єктів господарювання на товарному ринку в томі числі і монопольного (домінуючого) становища відділенням будуть вжиті заходи щодо усунення вищезазначених порушень законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом прийняття відповідних рішень та надання рекомендацій», –  інформували в АМКУ.

Перегляди: 8