Головна Рослинництво Зернові «Астарта» підбила підсумок збиральної кампанії озимих

«Астарта» підбила підсумок збиральної кампанії озимих

Аграрні підприємства «Астарти» минулого тижня завершили збирання озимих зернових та бобових культур на площі понад 61 тис. га. Їх загальний валовий збір перевищує 302 тис. тонн та включає 260 тис. тонн озимої пшениці, 40 тис. тонн ріпаку та 2 тис. тонн – гороху зимуючого. Про це повідомляє  «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію прес-служби агрохолдингу.

Середня врожайність озимої пшениці по холдингу склала 53 ц/га, озимого ріпаку – 34 ц/га. Водночас максимальні показники по врожайності пшениці 63 ц/га та ріпаку 38 ц/га отримані в агрофірмі «Хмільницьке» на Вінниччині. Середня врожайність нової для холдингу культури – гороху зимуючого – становить 35 ц/га.

«Аномально спекотна і без опадів погода дозволила швидко зібрати збіжжя – цьогорічна жнивна кампанія тривала 14-17 днів (в межах регіону), до прикладу минулорічна – 24 дні. Злагоджена робота команди, стабільний зв’язок на полях (StarLink) та диспетчеризація усього логістичного ланцюга (AgriChain) дозволили забезпечити безперебійність усіх процесів. За таких несприятливих погодних умов продуктивнішими стали ранні сорти озимих ріпаку та пшениці, водночас пізні гібриди виявилися менш врожайними. Гарно зарекомендував себе горох зимуючий. Загалом, цього року, як і минулого, ми, враховуючи цінову кон’юнктуру, фокусувалися на оптимізації собівартості продукції. І, на мою думку, нам це вдається», – прокоментував керівник управління рослинництва «Астарта-Київ» Роман Павлик. 

Тим часом в агрохолдингу розпочали жнива сої та соняшнику.

Перегляди: 36