Головна Новини Новини компаній «Астарта» розпочала сезон цукроваріння, запустивши два заводи

«Астарта» розпочала сезон цукроваріння, запустивши два заводи

На переробних підприємствах «Астарти» стартував новий сезон цукроваріння. 16 вересня переробку цукрових буряків розпочали два цукрові заводи компанії. У третій декаді та на початку жовтня будуть запущені ще три заводи, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу компанії.

«У новий переробний сезон, як і минулого року, увійдуть п’ять цукрових заводів агропромхолдингу. Підприємства повністю готові до роботи. Крім капітальних ремонтів реалізовані і програми з енергозбереження – реконструкція випарної станції та теплової схеми,  заміна схеми сушіння жому з газу на пелети рослинного походження. Усі заходи спрямовані на підвищення енергоефективності і якості продукції, стабільності і ритмічності переробки сировини впродовж всього сезону», – зазначив директор з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва «Астарти» Євген Садовий.   

Тим часом аграрні підприємства агропромхолдингу продовжують збирання цукрових буряків. Загальна площа під культурою – 32,5 тис. га.

«Очікуємо гарний врожай. Фітосанітарний стан буряку задовільний. Якісні показники різняться в залежності від регіону – на Заході вища врожайність, на Полтавщині вища цукристість, але по виходу цукру це дасть паритетний результат. Умови збирання важкі – щодня ідуть дощі. Втім всі налаштовані на ефективну роботу, бо розуміють, що потрібно захистити продовольчий фронт і максимально допомогти Збройним силам України досягти перемоги!, – прокоментував директор з сільськогосподарського виробництва «Астарти» Вадим Скрипник.

Перегляди: 9