Головна Зберігання Австралійська Minderoo Foundation долучається до підтримки зберігання зерна в Україні

Австралійська Minderoo Foundation долучається до підтримки зберігання зерна в Україні

Новий проєкт на суму $3 млн., що фінансується австралійською благодійною організацією Minderoo Foundation, долучається до Стратегії підтримки зберігання зерна, яку реалізовують ФAO та Мінагрополітики. Про це повідомила представниця ФАО в Україні Вікторія Михальчук, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на GrowHow.in.ua.

За словами голови офісу ФАО в Україні П’єра Вотьє, проєкт дасть змогу забезпечити зберігання 264,4 тис. тонн зернових та олійних культур в Україні. Це посилить зусилля уряду Японії та Канади у забезпеченні зберігання зерна у 2022/23 роках, разом із відповідною технічною підтримкою та обладнанням.

Із залученням коштів Minderoo Foundation – першого приватного партнера Стратегії щодо підтримки зберігання зерна – ФАО надасть українським фермерам тимчасові засоби для зберігання зерна.

«Вразливі країни, зокрема країни Північної Африки та Центральної Азії, залежать від зернових культур, які вирощені в Україні, щоб прогодувати своє населення. Довготривалим результатом нашого партнерства з ФАО буде зміцнення продовольчої безпеки на рівні домогосподарств в Україні, захист засобів до існування українських фермерів і забезпечення доступу інших залежних країн до достатніх запасів зерна за прийнятною ціною», – зауважив доктор Ендрю Форест, який разом із дружиною заснували Minderoo Foundation у 2001 році.

Станом на сьогодні, завдяки додатковому фінансуванню від Minderoo Foundation, ФАО отримала $60,1 млн. Загальна сума, яка необхідна для впровадження Стратегії щодо підтримки зберігання зерна, становить $65 млн.

Перегляди: 5