Головна Новини Наші новини Автор книги з питань зберігання й переробки зерна професор Ігор Гапонюк виступить...

Автор книги з питань зберігання й переробки зерна професор Ігор Гапонюк виступить лектором Grain Storage School

Ігор Гапонюк

Вирішуючи завдання підвищення енергоефективності та екобезпечності зернопереробних технологій, виробничники дедалі частіше вдаються до залучення передового устаткування провідних іноземних компаній. Однак і закордонні, і вітчизняні розробки ґрунтуються на одних й тих саме законах фізики. Рівень розуміння цих законів дозволяє керувати рівнем досконалості технологій. Приємно відзначити, що вітчизняні науковці провідних шкіл не поступаються іноземним, а в деяких питаннях навіть випереджають своїх закордонних колег.

Як приклад варто навести наукову діяльність доктора технічних наук, професора Національного університету харчових технологій Ігоря Гапонюка, чиї розробки з удосконалення технологій сушіння довели конкурентоспроможність вітчизняної науки, а впровадження підтвердило їх високу рентабельність, як для вітчизняних, так і закордонних сушарок зерна європейських та американських виробників.

Цього року вийшла чергова книга професора Ігоря Гапонюка «Витоки та організаційно-технічні питання зберігання й переробки зерна». Насамперед вона зацікавить тих, хто лише планує свій зернопереробний бізнес, але стане в нагоді також й спеціалістам, які вже досконало ним оволоділи. Видання вирізняється поміж інших тим, що в ньому детально й послідовно наведено організаційно-технічні та правові відносини з оформлення зерна, що надходить до зерносховищ, вимог до технологій з очищення й сушіння, організаційним питанням приймання, зберігання й відвантаження збіжжя. Окремі розділи також будуть корисними в повсякденній діяльності адміністративному персоналу й працівникам лабораторії підприємства.

Загалом навчальний посібник «Витоки та організаційно-технічні питання зберігання й переробки зерна» налічує 250 сторінок, на яких системно подано пізнавальний матеріал щодо витоків відтворюючого господарювання і місця в ньому зернових технологій. Наведено історичні дані з особливостей технології й техніки перших вітчизняних зернозаготівельних і переробних підприємств.

З посиланням на півтори сотні нормативних актів у книзі детально висвітлено питання контролю якості зерна на елеваторах, основні вимоги до технологічного устаткування й будівель підприємства, техніки безпеки та документообігу.

Наведені в посібнику 17 додатків стануть у нагоді інженерно-технічному персоналу зернозберігальних підприємства з підбору необхідного техніко-технологічного, транспортного, аспіраційного, лабораторного та іншого обладнання. А довідкові дані з фізичних одиниць виміру та фізико-механічних показників якості найпоширеніших зернових культур разом із характеристикою деяких видів палива й діаграмою вологого повітря – допоможуть технологічним розрахункам з вибору раціональних параметрів зберігання та обробки зерна.

Навчальний посібник «Витоки та організаційно-технічні питання зберігання й переробки зерна» отримав схвальні рецензії провідних науковців і спеціалістів галузі хлібопродуктів та був рекомендований до друку Вченою радою Національного університету харчових технологій.

Раді повідомити, що автор цього посібника, професор Ігор Гапонюк виступить одним з лекторів Grain Storage School ОПЕРАТОРИ З CУШІННЯ 24-27 січня 2022 року й розповість слухачам курсів про сучасні технічні розробки й технологічні рішення в зерносушарках українського й закордонного виробництва.  

Для придбання навчального посібника «Витоки та організаційно-технічні питання зберігання й переробки зерна» телефонуйте +38 099 261 4339.

Перегляди: 9