Головна Війна проти України Балкер з краденим українським зерном пришвартувався в сирійському порту Латакія

Балкер з краденим українським зерном пришвартувався в сирійському порту Латакія

Балкер Matros Pozynich у сирійському порту Латакія. (Maxar Technologies)

Торгове судно орків, завантажене вкраденим в Україні зерном, зараз знаходиться в головному сирійському порту Латакія, повідомляють джерела судноплавства та  українські  офіційні особи. CNN ідентифікував судно як балкер «Матрос Позиніч», передає «ПроАгро Груп».

Видання зазначає, що цей балкер — одне з трьох суден, які займаються торгівлею вкраденим зерном.

З Севастополя, згідно з супутниковими знімками та даними стеження, які перевірив CNN, «Матрос Позиніч», на який було завантажено майже 30 тис. тонн української пшениці, пройшов протокою Босфор і пройшов до єгипетського порту Олександрія. Але Єгипет був заздалегідь попереджений, що зерно вкрадено, захід судна в порт був відхилений.

Далі балкер попрямував до ліванської столиці Бейрута з тим же результатом. 5 травня корабель знову вимкнув транспондер, але зображення з Tankertrackers.com і Maxar Technologies показують, що він прямував до сирійського порту Латакії.

За підрахунками Міністерства оборони України, щонайменше 400 тисяч тонн зерна було вкрадено та вивезено з України після вторгнення Росії.

Раніше повідомлялося, що 28 квітня балкер MATROS POZYNICH  завантажив в окупованому Севастополі 27 тис. тонн зерна, вкраденого рашистами в Україні, й 30 квітня вийшов з порту в напрямку єгипетського порту Олександрія. 5 травня порт відмовився його прийняти.

Перегляди: 2