Головна Війна проти України Баришівська зернова компанія придбала елеватор у Словаччині

Баришівська зернова компанія придбала елеватор у Словаччині

BZK Grain Alliance AB («Баришівська зернова компанія») придбала елеватор у Словаччині та вже прийняла перше зерно.

Про це розповів комерційний директор Таїр Мусаєв, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

«Ми не розглядали таку інвестицію до війни. Після 24 лютого перший тиждень, як і всі, збиралися з думками, евакуйовували сім’ї та працівників. А через тиждень почали думати, як надалі працювати. Дуже вдячний президенту компанії та акціонерам, які підтримали пропозицію придбати елеваторні потужності в Європі. Тож тепер маємо елеватор у Словаччині — старий, побудований ще за часів Чехословаччини, який потребує відновлення, але з двома коліями», – зазначив Таїр Мусаєв.

Він додав, що компанія отримала багато пропозицій. Але це були майданчики з двома коліями та без активів. Тож коли запропонували об’єкт, який вже 3-4 роки використовувався в якості перевалочних потужностей для різних матеріалів, та тільки не зерна, то вже наступного дня зробили передоплату.

Як зауважив Таїр Мусаєв, після купівлі щодня на об’єкт приїжджали українські колеги і запитували, чи можуть його придбати.

«Завдяки нашим спеціалістам (а це люди за 60, яким дозволили виїхати з країни), ми вже сьогодні приймаємо перше зерно. Робимо у вкрай стислі терміни сертифікацію лабораторії та фітосанітарного стану самого об’єкта. Маю надію, що після того, як налаштуємо всі процеси, зможемо не тільки возити в Європу своє зерно, а й допомагати колегам з українського ринку», – сказав комерційний директор Grain Alliance.

За його словами, наразі в ЄС величезний попит на елеваторні активи з боку українських підприємців. На продаж виставляються ті об’єкти, які до війни нікому були не потрібні. Щодо ціни, то на елеватори, яким по 10-15 років, вона стартує від 130-250 тис. євро в розрахунку на тонну зберігання.

Перегляди: 2