Головна Новини Ринок України Баштанні кавуни з’являться у продажу ще не скоро

Баштанні кавуни з’являться у продажу ще не скоро

Кавуни на ринках вже є, але вони вирощені під плівкою, тому й смак у них невиразний, і ціна щонайменше двадцять гривень за кілограм. Дешевші польові кавуни з урахуванням холодної дощової погоди дозріють ще не скоро.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на «Голос України».

Одним з центрів баштанництва Таврії з повним правом можна назвати село Виноградове. Дині та кавуни тут традиційно вирощує більше сотні родин, і навіть голова територіальної громади Сергій Шматенко з родиною обробляє власний баштан на чотирьох гектарах земельного паю. Та результати важкої праці його та односельців не надихають.

«Щойно висадили кавуни, а тут холоди й зливи. Всі поля плавають — у низинах цілі озера стоять. Тож перша посадка загинула, довелося її пересівати. Вдруге сходи з’явилися, та дощі, які випадали з небаченою для наших країв частотою, зволожили землю так, що на баштан і не пройдеш. А між тим, саме час заводити туди культиватор, бо трава між рядками піднялася густо. Інакше ніяк — адже гербіциди ми принципово не використовуємо, і від бур’янів мусимо позбавлятися механічним способом», — зазначив Сергій Шматенко.

За його словами, якщо вчасно не позбавитися від бур’янів, то вони  кавуни просто «задушать». А якщо пересівати баштанні  прийдеться втретє, то врожаю можна буде дочекатися хіба що під кінець вересня.

Перегляди: 1