Головна Овочівництво Час консервувати: салатні овочі значно подешевшали

Час консервувати: салатні овочі значно подешевшали

Масове збирання врожаю овочів як у плівкових теплицях, так і у відкритому ґрунті за помірного попиту суттєво знизило ціни на них. Найбільше подешевшали томати, баклажани, цибуля та кабачки. Огірки навпаки відіграли попереднє зниження цін.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані дані моніторингу AgroTimes.

Так, на найбільшому гуртовому ринку заходу України – «Шувар», що у Львові, ціни на червоні томати знизилися одразу на 33% – до 15-22 грн./кг. Також подешевшали баклажани – на 24% – до 12-13 грн./кг. Ціни на цибулю знизилися на 22% – до 13-15 грн./кг. Кабачки подешевшали на 18% – до 6-8 грн./кг.

Щоправда, після тривалого зниження різко піднялися ціни огірки – одразу на 56% – до 25 грн./кг.

Зовсім незначно подешевшала картопля – на 3% – до 6,5-10 грн./кг. На 7% зменшилася ціна білоголової капусти – до 6-8 грн./кг.

Перегляди: 4