Головна Новини Ринок України Частина аграріїв може відмовитися від посівної через проблеми з експортом

Частина аграріїв може відмовитися від посівної через проблеми з експортом

Деякі українські аграрії можуть відмовитись від проведення цьогорічної весняної посівної кампанії через проблеми з експортом аграрної продукції з України.

Про це заявив генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Роман Сластьон,  передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми розуміємо, що якщо у нас немає «зернового коридору» і такі проблеми на західному кордоні, то в такому випадку може бути ситуація, що багато хто може відмовитись сіяти», – зазначив він.

Сластьон додав, що проблеми із проходженням суден «зерновим коридором» та обмеження експорту до країн ЄС відбуваються на піку весняної посівної кампанії. Але наразі українські аграрії не розуміють, скільки і в яких обсягах їм потрібно сіяти зерна і чи буде взагалі можливість експортувати врожай на міжнародні ринки.

Експерт зауважив, що зараз іще зарано давати якісь конкретні прогнози. Проте, на думку Сластьона, перебої із роботою «зернового коридору» та обмеження на імпорт з боку країн ЄС матимуть значні негативні наслідки для агросектору України.

Перегляди: 10