Головна Зберігання Через подорожчання металу зростає вартість елеваторного будівництва

Через подорожчання металу зростає вартість елеваторного будівництва

Ціни на європейський оцинкований метал на світових ринках продовжують зростати. Основна причина – більшість його виробників зупиняли заводи навесні 2020-го через локдаун, що призвело до певного дефіциту даної продукції.

Про це розповів заступник генерального директора з розвитку KMZ Industries Борис Рибачук, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис компанії у Facebook.

За його словами, активне зростання цін почалося з другої половини 2020 року, коли споживачі металу –  багато з яких також зупинялися на період карантину – поступово почали відновлювати виробництво. Починаючи з жовтня, щомісяця маємо у середньому плюс 50–100 євро на тонні оцинковки.

«Сподівання, що зростання уповільниться із насиченням ринку, поки що не справдилися – судячи з усього, на це потрібно дещо більше часу. Підвищений попит підтримує, зокрема і Китай: ця країна активно долучилася до скуповування оцинкованого металу на світових ринках, оговтуючись після спаду виробництва, спричиненого пандемією», – зазначив Рибачук.     

Подорожчання металу вплинуло й на всіх світових виробників елеваторного обладнання: в першу чергу ціни зросли на найбільш металоємний продукт у цьому сегменті – силоси.

«Сподіваємося, що ситуація стабілізується вже найближчим часом та майже щотижня поповнюємо наші запаси. Наразі ж, поки ціни ще тримають тенденцію до зростання, радимо контрактуватися заздалегідь, аби зафіксувати вартість до чергового збільшення», – сказав Борис Рибачук.

Перегляди: 0