Головна Новини Надзвичайна подія Через спеку і людський фактор на вихідних знову горіли поля

Через спеку і людський фактор на вихідних знову горіли поля

Висока температура повітря та відсутність опадів сприяють збільшенню кількості пожежі на відкритих територіях та у природних екосистемах.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Державної служби з надзвичайних ситуацій, 25 липня до рятувальників надійшла інформація, що близько 16:15 поблизу с. Хомине Ніжинського району на полі фермерського господарства «Промінь» виникла пожежа пшениці на корені. О 17:55 пожежу локалізовано на площі 55 га, о 19:13 – ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Протягом минулих вихідних на Донеччині також сталося 25 пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах. Так, 24 липня диспетчер служби порятунку отримав повідомлення про пожежу стерні у Краматорському районі. Вогнем було знищено понад 20 га стерні.

25 липня на відкритих територіях у Херсонській області зафіксовано 9 пожеж. Рятувальники м. Каховка, м. Олешки, смт. Нижні Сірогози, смт. Верхній Рогачик, смт. Новотроїцьке, смт. Каланчак, смт. Іванівка та Суворовського району м. Херсон ліквідовували загорання сухостоїв, сміття та пожнивних залишків. Загальна площа пожеж склала майже 2,66 га.

«Причина таких пожеж не лише спекотна пора року, а ще й в переважній більшості людський фактор», – зазначають рятувальники.

Перегляди: 1