Головна Війна проти України Через війну на Сумщині скоротилося поголів’я сільгосптварин

Через війну на Сумщині скоротилося поголів’я сільгосптварин

pig is sad

Через війну у 2022 році на Сумщині скоротилися обсяги тваринництва.  Зокрема в області зменшилася чисельність сільськогосподарських тварин.

Про це розповів керівник департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Олександр Маслак, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне. Новини».

«За підсумками року поголів’я корів скоротилося на 8%. Більше – в домогосподарствах, менше – у сільськогосподарських підприємствах. Поголів’я свиней скоротилося на 25% – це приблизно рівними відсотками щодо господарств населення і сільськогосподарських підприємств. Маємо і скорочення поголів’я птиці, але наприкінці року воно почало відновлюватися», – розповів Маслак.

До відновлення тваринницької галузі на Сумщині долучилися в Асоціації сільських і селищних громад України «Допомога надається у вигляді ваучерів на будівельні матеріали, аби люди змогли самотужки відбудувати пошкоджені приміщення Другий напрямок – ми близько 40 об’єктів у Сумській області допоможемо відремонтувати найбільш незахищеним категоріям населення», – розповіла виконавча директорка асоціації Наталія Ключник.

За її словами, близько 2000 пошкоджених війною домогосподарств на Сумщині вже подали заявки і найближчим часом будуть забезпечені кормами для худоби.

Перегляди: 3