Головна Новини Ринок України Ціна на свинину живою вагою знизилася до 45-47 гривень за кілограм

Ціна на свинину живою вагою знизилася до 45-47 гривень за кілограм

У кінці першої декади грудня ціни на свинину живою вагою «просіли» на 3%. Так зміну констатують аналітики Асоціації «Свинарі України» за підсумками щотижневого моніторингу цін на ринку живця, повідомляє «ПроАгро Груп».

У ході торгів минулої п’ятниці закупівельна ціна свиней забійних кондицій не змогла закріпитися на досягнутих позиціях. Так, усупереч очікуванням виробників свинини цьоготижневий ціновий коридор змістився до 45-47 грн./кг. Тож, хоча в дефіцитних щодо свинини регіонах зустрічалися вищі ціни закупівлі, середня ціна на свиней забійних кондицій закріпилася на позначці 46,1 грн./кг.

«Постачальники живця констатують посилення цінового тиску з боку заготівельників. Останні пов’язують негативну цінову динаміку зі сформованими запасами сировини для виробництва м’ясних виробів до зимових свят та тиском з боку імпортної продукції. З іншого боку, далеко не всі м’ясопереробники налаштовані на подальше зниження цін закупівлі. На їхню думку, нинішній рівень цін є оптимальним як для свинарів, так і для представників м’ясопереробки, а подальше їх зниження не призведе до активнішої реалізації та зашкодить вітчизняному ринку м’яса у середньостроковій перспективі», – зазначили в АСУ.

Попри неоднозначність настроїв клієнтів, постачальники товарних свиней констатували, що реалізація йшла планово, епізодично звучали запити на додаткові партії серед тижня. Виробники додають, що пропозиція живця залишається відносно сталою у абсолютній більшості операторів. Однак частина з них розглядає можливість зменшення обсягів до реалізації, щоб тварини могли «дорости» до стандартних забійних кондицій —110-115 кг. З огляду на це, вітчизняні свиногосподарства планують «розписувати» товарні партії на наступний тиждень без перегляду цін — по 45-47 грн./кг. 

Перегляди: 4