Головна Новини Ринок України Цього року агродрони будуть ще затребуванішими

Цього року агродрони будуть ще затребуванішими

Серед найбільш затребуваних інновацій в сільському господарстві – впровадження безпілотних технологій і точного землеробства загалом. Попри труднощі, в 2022-му році дронами-обприскувачами обробили 1,2 млн. га, що на 20% більше попереднього сезону. Про це повідомили в компанії Drone.UA, передає «ПроАгро Груп».

Чи не найголовнішою перевагою агродронів є їх економічність. У компанії підрахували, що у 2021-2022 роках вони допомогли зекономити близько 12,1 млн. літрів пального, адже потребують його в 20 разів менше, порівняно з наземною технікою. Також агродрону потрібно до 30% менше препарату, ніж традиційному обприскувачу, для отримання такого ж біологічного ефекту. До того ж ляя внесення пестицидів на 1 га поля потрібно близько 5 літрів робочого розчину, що забезпечує економію води до 95%.

У Drone.UA прогнозують збереження попиту на послуги агродронів і навіть посилення їх позиції цього року через тотальне подорожчанням усіх ресурсів і вагомі переваги технології внесення ЗЗР за їх допомогою.

Перегляди: 7