Головна Новини Ринок України Цукровиробництво рятуватимуть сирцем і робочою групою

Цукровиробництво рятуватимуть сирцем і робочою групою

Станом на 18 листопада в Україні накопано 10,3 мільйона тонн цукрових буряків з 96% збиральної площі за середньої урожайності 470,7 ц/га, інформує прес-служба Мінагрополітики. На Волині, Дніпропетровщині, Донеччині, Житомирщині, Полтавщині, Сумщині,  Харківщині, Чернігівщині та Буковині їх збирання завершили, а найвища середня урожайність — 557,9 ц/га — зафіксована на Львівщині.

За оптимістичними прогнозами «Укрцукру», в нинішньому сезоні виробництво цукру в країні сягне 1,45 мільйона тонн — цього обсягу достатньо, щоб перекрити внутрішню потребу, яка нині оцінюється в 1,25—1,3 мільйона тонн. А ось про великі експортні запаси, як це було у сприятливіші для галузі роки, годі й мріяти. Відкритим залишається й питання, скільки коштуватиме цукор, адже через стрімке здорожчання природного газу собівартість білих кристалів істотно зросла, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Голос України».

Тим часом Мінагрополітики своїм наказом створило робочу групу з питань розвитку цукрової галузі, серед завдань якої «надання пропозицій щодо розроблення нормативно-правових актів…» та їх опрацювання, «аналіз та оброблення інформації щодо проблемних питань…». А Міністерство економіки анонсувало, що вже з 5 січня розпочне прийом заявок у рамках розподілу серед імпортерів тарифної квоти на ввезення в Україну цукру-сирцю з тростини на 2022 рік обсягом 267,8 тис. тонн.

Перегляди: 3