Головна Новини Новини компаній Данський інвестфонд купив 5% акцій «Кернела» Андрія Веревського

Данський інвестфонд купив 5% акцій «Кернела» Андрія Веревського

Засновник інвестиційної компанії Lind Invest данський бізнесмен Генрік Лінд (Henrik Lind) придбав 4,05 млн. або 5,02% акцій зареєстрованої в Люксембурзі Kernel Holding SA – холдингової компанії української агропромислової групи «Кернел».

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укррудпром».

На сайті «Кернела» зазначається, що безпосереднім власником акцій є фонд Lind Value II ApS. Також раніше на ньому вказувалося, що зареєстрованій на Кайманових островах компанії Cascade Investment Fund екснардепу Віталію Хомутиннику належить 5,02% акцій агрохолдингу. Однак, 17 червня поточного року Cascade Investment уточнила, що неправильно оцінювала свою частку у статутному капіталі Kernel Holding SA у 5,02% і становить 4,99%. Водночас повідомлення агрохолдингу не містить даних про вартість пакету акцій або інші деталі угоди, а також не повідомляє, чи купив Лінд пакет акцій Хомутинника.

Найбільшим співвласником «Кернела» через Namsen Ltd є Андрій Веревський з часткою 39,97%. Cascade Investment Fund (Кайманові острови), бенефіціаром якої виступає ексдепутат парламенту України Віталій Хомутинник, володіє 4,99% акцій Кернела.

Раніше управління з виконання боргових зобов’язань району Ньон (Швейцарія) внесло до Реєстру боргових зобов’язань кредиторські вимоги до Андрія Веревського на суму, що перевищує 26,5 млн. швейцарських франків (близько 30 млн. доларів), у зв’язку з чим його активи у цій країні можуть заблокувати. Кредиторські вимоги до власника «Кернела» були зареєстровані у Швейцарії, оскільки Веревський, ймовірно, має статус резидента Швейцарії та нерухомість у цій країні. Офіційну інформацію про кредиторські вимоги було передано Веревському та підконтрольній йому компанії через швейцарських приставів.

Перегляди: 3