Головна Економіка і аграрна політика Для реалізації стратегії зрошення в країні потрібно $4 млрд.

Для реалізації стратегії зрошення в країні потрібно $4 млрд.

Для реалізації стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року треба 4 млрд. доларів США.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«За попередньою експертною оцінкою Світового банку і FAO, обсяг видатків, необхідних для реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні, становитиме 4 млрд. доларів. Це без урахування загальних річних обсягів видатків на оплату праці працівників державних органів та установ, які братимуть участь в реалізації стратегії», – сказав Лещенко.

Фінансування реалізації стратегії планується здійснити за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, міжнародних фінансових організацій, коштів інвесторів та інших джерел.

Нагадаємо, що розпорядженням КМУ №1567-р від 21 жовтня 2020 року був затверджений план заходів з реалізації стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року. Він передбачає модернізацію та будівництво внутрішньо-господарських зрошувальних систем, відновлення та модернізацію дренажних систем та підвищення водозабезпечення для розвитку зрошення.

Перегляди: 0