Головна Економіка і аграрна політика Для укладання угоди про ЗВТ з Туреччиною залишилося зробити вирішальний крок, –...

Для укладання угоди про ЗВТ з Туреччиною залишилося зробити вирішальний крок, – Кулеба

Україна і Туреччина у кроці від завершення переговорів щодо угоди про вільну торгівлю, але це буде найскладніший крок для обох країн. Про це в інтерв’ю турецькому інформаційному агентству ANADOLU заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Ми повинні домовитись про торгові позиції, які є надзвичайно чутливими для економістів обох країн. І ми можемо досягти цієї згоди лише шляхом компромісу, який буде болючим для обох сторін. Нам обом доводиться йти на поступки. І ми прагнемо це зробити. Оскільки, на наш погляд, успіх чи результати дії Угоди про вільну торгівлю, як тільки вона набуде чинності, компенсує всі поступки, зроблені з метою укладення цієї угоди», – зазначив Кулеба.

За його словами, українська торгова делегація готова приїхати в Анкару, щоб доопрацювати та зробити ще один поштовх для просування в цьому напрямку.

«Політична воля присутня в обох країнах. Справа лише в цьому останньому важкому, але зрештою неминучому кроці», – зауважив міністр.

Перегляди: 0