Головна Економіка і аграрна політика Для запуску повноцінного ринку землі залишилось ухвалити кілька законів

Для запуску повноцінного ринку землі залишилось ухвалити кілька законів

Протягом найближчих двох тижнів парламент має намір ухвалити законопроєкт про земельні аукціони (№2195) та розблокувати підписання законопроєкту про земельну децентралізацію (№2194).

Таким чином у питанні земельної реформи буде поставлено проміжну крапку, а ринок землі зможе повноцінно запрацювати вже з 1 липня. Про це заявив очільник партії «Слуга народу»  Олександр Корнієнко, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «РБК-Україна».

«Ми продовжуємо методично займатися важливими реформами. Сподіваюся, у найближчі 2 тижні ми поставимо якщо не крапку, то проміжну точку в питаннях земельної реформи й завтра-післязавтра розблокуємо законопроєкт №2194. А також – завершимо розгляд правок і ухвалимо законопроєкт №2195 про земельні аукціони, щоб з 1 липня земельна реформа почала повноцінно працювати для людей та стимулювати ріст нашій економіці», – заявив Корнієнко.

Законопроєкт №2195 запровадить обов’язкові електронні аукціони. Це не лише підвищить ефективність торгів, а й зробить їх прозорішими. Електронні аукціони стануть запобіжником від рейдерства, обману громадян-власників земельних паїв, різних махінацій та маніпуляцій з ціною землі або порядком її придбання, каже голова СН.

Він також зауважив, що важливо спрямувати до Конституційного суду проєкт змін до Конституції в частині децентралізації.

«Хотілося б вже на цій сесії спрямувати до Конституційного суду проєкт змін до Конституції. Запрошуємо всіх колег до обговорення – міжфракційного обговорення за модерацією міжнародних партнерів, щоб дійти згоди щодо фінальних позицій», – додав Корнієнко.

Цього тижня парламент планує розглянути низку важливих законопроєктів, серед яких – приватизація, індустріальні парки та податкова амністія.

Перегляди: 2