Головна Економіка і аграрна політика До торгів з продажу пільгового газу на березень допущено 395 підприємств

До торгів з продажу пільгового газу на березень допущено 395 підприємств

Рішення Уряду щодо продажу природного газу власного видобутку приватними компаніями за пільговою ціною, дозволило послабити напругу серед виробників агропродовольчих товарів.

Про це йшлося на прес-конференції, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

«На жаль, в результаті різкого подорожчання енергоносіїв вітчизняні підприємства харчової промисловості зіткнулися із серйозними проблемами. Адже відповідно до зростання витрат на «блакитне паливо» зростає значна частина собівартості виробництва харчових продуктів. Тому важливим завданням для Уряду було забезпечення стабілізації ціноутворення на соціально значущі товари такі як хліб, борошно, молоко, курячі яйця, птицю, олію соняшникову», – зазначив перший заступник міністра Тарас Висоцький.

Він наголосив на важливості доступу до природного газу малих та мікропідприємств, які виробляють соціально значущі товари.

Для забезпечення максимальної прозорості процедури продажу вітчизняного газу, рішення про допуск до участі в торгах ухвалює Комітет із нагляду за біржовими торгами з продажу газу власного видобутку, в який входять представники від Міненерго, Мінагрополітики та Мінекономіки.

«В даній процедурі Мінагрополітики постійно співпрацює з асоціаціями і щоденно оновлює та актуалізує інформацію, виправляючи неточності при подачі документації. Всі ці зміни затверджуються відповідним наказом Мінагрополітики. Це унеможливлює зловживання як з боку виробників, так і постачальників газу, та забезпечує цільове використання відповідного ресурсу», – зауважив Тарас Висоцький.

Також він розповів про результати, які вже були досягнуті в цьому напрямку.

Так, за результатами торгів на Українській енергетичній біржі за лютий реалізовано 15,6 млн. куб. метрів газу на потребу виробників за січень-лютий. Цією процедурою скористались 256 виробників різної форми власності.

Крім того, було зазначено, що Комітетом було затверджено списки на березень, в який увійшло 395 суб’єктів господарювання. Самі торги анонсовані на 15-16 лютого 2022 року.

Перегляди: 3