Головна Новини Ринок України До весняної посівної кампанії приєднались ще дві тилові області

До весняної посівної кампанії приєднались ще дві тилові області

Весняна посівна кампанія 2023 року стартувала на Рівненщині та Прикарпатті.

Про це свідчать повідомлення держадміністрацій, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

Як повідомляє Рівненська ОДА у Facebook, в області навесні планують засіяти близько 437 тис. га. Зокрема, технічними культурами засіють 161 тис. га, майже стільки ж ярими зерновими. Під картоплю та овочі відведуть 85 тис. га, а на кормові культури — 38 тис. га.

Посів сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств очікується на площі 623 тис. га – на рівні минулого року.

«До посівної підходимо максимально відповідально. Адже пам’ятаємо: Рівненщина, як тиловий регіон, має нагодувати і себе, і сусідів. Упевнені, що все буде добре», – зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Водночас голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у Facebook зазначила, що посів сільгоспкультур по всіх категоріях господарств у області очікується на площі 390 тис. га, що на 1,5 тис. га більше ніж торік.

«Майже на 4 тис. га очікується збільшення площ під технічними культурами», – додала вона.

Очікувана структура посівних площ у 2023 році: 37% площ — зернові культури; 29% — технічні культури; 18% — картопля та овочі; 16% — кормові культури.

«Минулорічний недосів озимих зернових, якщо порівняти до попереднього року, на площі 5,7 тис. га частково буде компенсовано ярими зерновими на площі 4,2 тис. га. Крім того, очікується незначне (+0,3 тис. га) збільшення посівів сої, картоплі (+0,2 тис. га) та овочів (+0,1 тис. га)», — уточнила голова Івано-Франківської ОВА.

Розширення посівів сільськогосподарських культур очікується за рахунок введення в обробіток земельних ділянок, які ще не обробляються.

«До посівної підходимо максимально відповідально. Адже пам’ятаємо: Івано-Франківщина, як тиловий регіон, має нагодувати і себе, і сусідів», — додала очільниця області.

Як повідомлялося, станом на 16 березня 2023 року сіяти почали 10 областей України, при цьому  в минулому році на цей час посів ще не розпочиналася.  

Перегляди: 4