Головна Новини Земельне питання До використання повернуто вже 178 тис. га сільгоспземель

До використання повернуто вже 178 тис. га сільгоспземель

Протягом жовтня підрозділами державних органів та неурядовими операторами обстежено понад 22 тис. гектарів земель сільгосппризначення. Лише за останній тиждень місяця сапери обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 4750 га сільгоспугідь, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

За даними військово-цивільних адміністрацій всього з початку року обстежено 234 759 га земель, з яких майже 178 тис. га повернуто в господарську експлуатацію.

«Це землі, на яких за результатами обстеження не виявлено мін та вибухівки, або очищені та розміновані землі. Дуже потужний результат. Розуміємо, що далі буде складніше. Попереду обстеження та розмінування земель, в тому числі, з високою щільністю забруднення. Але ми готуємося до цього. Навчаємо саперів, працюємо над оснащенням нових підрозділів, закупівлею техніки та обладнання для розмінування. Набирає обертів наше вітчизняне виробництво – перша машина для підготовки ґрунту, зроблена в Україні, вже передана саперам», – зазначила перший віце-прем’єр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

План пріоритетного повернення земель сільськогосподарського призначення передбачає першочергове обстеження, та у разі необхідності очищення та розмінування понад 470 тис га сільгоспугідь. План передбачається реалізувати протягом чотирьох років.

Перегляди: 5