Головна Агрометеорологія Достатня кількість опадів сприяла накопиченню достатніх запасів вологи на полях – НААНУ

Достатня кількість опадів сприяла накопиченню достатніх запасів вологи на полях – НААНУ

Протягом останнього тижня опади різної інтенсивності у вигляді дощу, у деяких регіонах у вигляді мокрого снігу відмічалися на всій території країни. Про це йдеться в аналітичній довідці про агрометеорологічні умови НААН України, повідомляє «ПроАгро Груп».

Так, за повідомленнями науково-дослідних установ Академії, їх кількість становила від 5-25 мм у Херсонській області (36-178% від норми)  до  31-50 мм на півночі й сході Дніпропетровської (240-385% від норми).

Агрометеорологічні умови для весняного розвитку озимих культур та початкового росту ранніх ярих культур складались добре. Помірно низькі температури повітря, які спостерігалися упродовж другої декади квітня, стримують непродуктивні витрати вологи. Переважна її кількість використовується на потреби рослини. Відбувається активний ріст вторинної кореневої системи, що надзвичайно важливо за ймовірного пересихання у подальшому орного шару ґрунту.

Опади поповнювали ґрунт продуктивною вологою, що сприяло утриманню вологозапасів переважно на доброму та оптимальному рівнях, а верхній шар ґрунту місцями навіть був перезволожений, що призводило до затримки польових робіт.

Перегляди: 3