Головна Економіка і аграрна політика Економічні очікування у тваринників кращі, ніж на підприємствах рослинництва

Економічні очікування у тваринників кращі, ніж на підприємствах рослинництва

Серед 838 підприємств сільського господарства, опитаних минулого місяця щодо їх очікувань розвитку ділової активності у першому кварталі  2022 року, 8% спрогнозували збільшення обсягу випуску продукції, а 9% – зменшення цін на неї. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на результати відповідного опитування, опубліковані Держстатом.

Водночас 40% опитаних висловили думку, що обсяги випуску продукції їх підприємствами зменшаться, а 39% припустили зростання цін. Решта респондентів вважали, що обсяги виробництва і ціни протягом першого кварталу поточного року будуть стабільними.

При цьому очікування підприємств різняться залежно від виду їх діяльності.  Так, серед опитаних 587 рослинницьких підприємств більше тих, хто очікує скорочення виробництва – 45%, а зростання цін на продукцію прогнозують 43%. 

Серед 238 підприємств, що займаються тваринництвом настрої оптимістичніші: про зменшення обсягу виробленої продукції висловилися 30% опитаних, тоді як 13% вважають, що він збільшиться. Щодо цін на власну продукцію, то лише 29% опитаних тваринницьких господарств очікують їх зростання, тоді як 80% припустили, що ціни будуть стабільними.

Перегляди: 6